Ambulante Begeleiding

 

LINQ verzorgt ook de ambulante begeleiding voor Feniks Talent. De trajecten lopen dan altijd via Feniks Talent.

 

Feniks Talent is een expertisecentrum voor (hoog)begaafde onderpresteerders, uitvallers, en thuiszitters. Wij begeleiden jongeren van 12 – 22 jaar die vastlopen op school en in hun omgeving vanwege of ondanks hun begaafdheid. Wij ondersteunen hen bij het creëren van een voor hen passende en zinvolle weg in de samenleving.

 

Ervaringen:

 

Ouders:

Omdat mijn zoon (19) bijzonder intelligent is, maar zowel in het reguliere onderwijs als op het speciaal onderwijs niet tot werken kwam, was ik de wanhoop nabij. Hij werd steeds somberder en zag het nut van zowel leren als werken niet in. Via de gemeente kregen we een plek bij Feniks Talent en binnen enkele weken zag ik mijn introverte zoon opbloeien. Hij lachte weer, hardop. Hij zong. Hij had zin om naar Utrecht te gaan. De toekomst was voor hem eerst een donkere wolk, waar hij liever niet over nadacht. Nu denkt hij na over wat hij kan doen, krijgt zelfvertrouwen enis zelfs aan een studie Latijn begonnen. Door middel van activiteiten zoals theater, aikido en muziek leert hij zichzelf en zijn mogelijkheden steeds beter kennen. Hij uit zich beter, neemt meer initiatief en doet thuis vrijwillig mee aan sociale activiteiten zoals uit eten of naar een verjaardag. Hij is weer gelukkig. En daardoor ik natuurlijk ook!
Nathalie Thielen uit Almere

 

Feniks Talent betekent veel voor ons. Onze dochter (15) zat eerst depressief thuis. Maar nu zien we dat zij in ontwikkeling is en haar talenten ontdekt.
Lusa van Gent uit Leiden

 

Jongeren:

Ik was 15 jaar toen ik bij een open dag van Feniks Talent kwam. Ik voelde dit direct als een goede plek. Ik voelde mij begrepen. Er waren jongeren met een soortgelijk verhaal. Talentvol, maar niet passend in het schoolsysteem. Toen het tijdens de intake niet helemaal vlekkeloos verliep, werd ik direct opgevangen door één van de jongeren zelf. Ik voel dat er bij Feniks Talent echt naar mij als persoon wordt gekeken. Ook wanneer ik bijvoorbeeld boos ben, dan word ik niet direct op de vingers getikt, maar er wordt ook begrip getoond voor mijn boosheid zodat ik kan onderzoeken waar dit vandaan komt.
Daan – 18 jaar

 

Ik vind het fijn bij Feniks Talent. Het heeft me uit m’n depressie geholpen en de activiteiten die hier te doen zijn vind ik erg leuk. Ik ben verbaasd dat ik weer aan het leren ben gegaan. Dat komt doordat ik hier IVIO zelfstudie-vakken kan doen. Elke donderdag ga ik weer naar mijn oude school. Daardoor zie ik mijn vrienden ook weer.
Sebastiaan – 13 jaar

 

Bezoekadres